معرفی محبوبترین غذاهای سنتی کیش | سفری به دنیای طعم و لذت + عکس
کیش نگین خلیج فارس، جاذبههای گردشگری فوق العاده و مکان های زیبای زیادی دارد، اما شگفتی های کیش به همین موارد محدود نمی شود. غذاهای سنتی کیش خود به تنهایی از دیرباز جاذبه گردشگری بسیار پرطرفدار تبدیل گشته است. در ادامه همراه سایت دنیای مسافرت باشید.
معرفی غذاهای محبوب و سنتی کیش
به لطف دریای بخشنده خلیج پارس(فارس)، مردمان جنوب و ساحل نشین ایران از ماهی و تنوع بی نظیر آبزیان بی نیاز هستند. از این رو مردم کیش با طبع بخشنده و سلیقه عالیشان خوراک های خوشمزه و دلپذیری را تهیه و بسیاری خوراک ها از دیرباز بر روی سفره های مردم بوده و هست.
تنوع غذاهای سنتی کیش مناسب برای هر سلیقه
غذاهای سنتی کیش چه در میان جنوبی ها و چه مسافرانی که حتی یک بار هم به این جزیره آمده باشند محبوب است. در ادامه به تعدادی از این خوراک های خوشمزه و دلپذیر می پردازیم.
1- مضروبه (Mazroobeh)
بیشترین تجربهی لذت بخش در کیش، با خوردن از غذاهای سنتی مانند مضروبه به دست میآید. این غذای فوقالعاده که با ترکیبی از ماهی، سیر و سبزیجات محلی تهیه میشود، طعمی بینظیر و یکتا به خود میگیرد. مضروبه به قدری خوشمزه است که میتوانید در طول اقامت در کیش، بارها و بارها از آن لذت ببرید. این خوراک خوشمزه، با ادویههای تند و معطر تهیه میشود و معمولاً با ترشیهای گرم و مخصوص یا سیرترشی همراه میشود. اما بهتر است به یاد داشته باشید که اگر میخواهید ماهی سفارش دهید، همزمان با آن ماست را سفارش ندهید. زیرا مصرف همزمان این دو غذا ممکن است شما را دچار بیماری کند.
2- قلیهماهی، یکی از محبوب ترین و معروف ترین غذاهای سنتی کیش
قلیه ماهی، یک غذای محلی معروف در جنوب کشور است که به عنوان یکی از اصلیترین غذاها در مجالس و جشنهای محلی مورد استفاده قرار میگیرد. برای تهیه این غذا، از ماهیهایی مانند ماهی شوریده، شیر، سرخو، حلوای سیاه، سنگسر یا هامور استفاده میشود که دارای کمترین تیغ هستند.
برای تهیه قلیه ماهی، ابتدا پیاز، سیر، شنبلیله و گشنیز را در روغن تفت داده و سپس ماهی را اضافه میکنند. سپس با شعله ملایم تفت میدهند. سپس با افزودن شیره تمر(تمر هندی) و رب گوجهفرنگی، غذا را برای حدود 30 دقیقه پخت میکنند. برخی افراد برای افزایش لعاب، دو قاشق آرد را نیز به غذا اضافه میکنند.
3- مرگوگ یا مرقوق (Margoog)
دلتان یک تجربهٔ متفاوت و شگفتانگیز با یک خورشت خوشمزه و معطر میخواهد؟ پس خورشت مرگوگ را امتحان کنید. غذای سنتی بدون ماهی کیش که غذایی کمتر شناخته شده با اصالتی عربی با نام مارگوگ یا مرقوق است. این خورشت فوقالعاده با رنگ بویی از غذاهای عربی، با ادویههای تند و خوشمزه که به گوشت بره، سیب زمینی، نخود و بادمجان اضافه میشود، به شما تجربهای منحصر به فرد را ارائه میدهد. مارگوگ معمولاً همراه با برنج سرو میشود و در رستورانهای محلی کیش میتوانید این غذا را تجربه کنید.
4- هریسه (Hariseh)، حلیم سنتی اعراب کیش
این غذای فوقالعاده از ترکیبی خوشمزه از گوشت، بلغور گندم و کره تهیه میشود و در انتها با افزودن دارچین و شکر تزئین میشود. هریسه یا هلیم عربی کیش به میزان فراوانی ارزش غذایی دارد و میتواند یک وعده غذایی کامل برای صبحانه باشد.
5- محمر (برنج شکری)
امتحان کردن برنج شکری یک تجربهٔ منحصر به فرد است که ممکن است با سلیقهٔ همهٔ افراد سازگار نباشد. برخی افراد این غذا را دوست دارند و لذت میبرند، در حالی که برای برخی دیگر طعم آن ناخوشایند است. راز اصلی در تهیهٔ برنج شکری، اضافه کردن مقدار زیادی شکر به برنج است. این اقدام باعث میشود که برنج زرد رنگ و شیرین شود، که برای برخی افراد جذابیت دارد، سپس برنج شکری که معمولاً با انواع ماهی سرخشده ترکیب و سرو میشود. ترکیبات مختلف در این غذا میتوانند بر تجربهٔ هر فرد تأثیر بگذارد.
6- پودنی، یکی از خاصترین غذاهای سنتی کیش
در روش پخت پودنی یا پودینی، از گوشت کوسه ماهی بهره میبرند. به دلیل سفتی و سختی بافت این نوع گوشت، لازم است قبل از استفاده آن را به خوبی آمادهسازی کنند. برای این کار، گوشت کوسه ماهی را با آبلیمو و زردچوبه مخلوط کرده و سپس به مدت چند ساعت استراحت میدهند تا مواد مختلف به گوشت جذب شود. سپس گوشت را فشار میدهند تا آب اضافی آن خارج شود و به این ترتیب، از نرم شدن بافت کمک میشود. سپس پوست کوسه ماهی را جدا کرده و گوشت را با ادویههای معطر و سبزیجات در روغن تفت میدهند تا طعم و مزهٔ خوشمزهای به آن ببخشند. پودنی یا پودینی، خوراکی لذیذ و خوشمزه با طعمی منحصر به فرد است که به همراه نان یا برنج سرو میشود.
7- کوکو ماهی
برای تهیه یک کوکو ماهی خوشمزه، از فیله ماهیهایی نظیر شیر و هوور استفاده میکنند. سپس فیله پخته شده ماهی را با سیبزمینی پخته، سیر، پیاز و گشنیز چرخشده ترکیب میکنند. به آن نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و آبلیمو تازه میزنند و سپس در روغن فراوان سرخ میکنند.
8- سمک مشوی (Samak Mashwi)
غذای لذیذ با ماهی آبهای آزاد جنوب در تهیه این ماهی از انواع ادویههای خوشمزه و خوش طعم استفاده میکنند و ماهی معمولا سرخ یا کبابی میشود. سمک مشوی با دورچینها و سبزی پلو، یک غذای کامل است.
9- خورشت میگو
قلیه میگو یا خورش میگو نیز یکی از غذاهای سنتی کیش است. قلیه میگو از میگوهای تازه و ریز تهیه میشود. ترکیبات اصلی این خورش بی نظیر تقریبا شبیه به قورمه سبزی است. اما نوع سبزیجات در خورش میگو کمی متفاوت است و هدارای سیر است. علاوه بر این در قلیه ماهی از تمرهندی، رب انار و آلوچه نیز برای ترش کردن غذا استفاده میشود. این خورش طعمی ملس دارد.
10- حمسهالخرت
لقب گران ترین خوراک به حمسه الخرت می رسد. زیرا از قسمت خوراکی و گوشت داخلی یک نوع صدف خاص تهیه میشود. آشپزان ماهر جزیره، بخش خوراکی صدفهای مرواریدساز را که به آن «محار» میگویند، جدا کرده و با ادویه و پیاز داغ سرخ میکنند. این غذا را میتوانید هم جداگانه با نان نوشجان کنید یا همراه برنج آن را سفارش دهید.
11- کلهکندی
ماهی کوچکی با نام ساردین پهلو طلایی، در جزیره کیش بسیار طرفدار دارد. این ماهی برای طبخ یک غذای خوشمزه و مغذی به کار میرود. که شامل ماهی سرخ شده با انواع ادویهها است. این غذا به نام “کله کندی” شناخته میشود. زیرا این خوراک، سر ماهی جدا شده و سپس ماهی سرخ شده میپزد.
12- برنج بریانی
در کیش، یکی از غذاهای محبوب و شناختهشده، به نام برنج بریانی است که همراه با تکههای گوشت یا مرغ طبخ میشود. این غذا از مزهی منحصربهفرد برنج، گوشت یا مرغ، سیبزمینی و عدس بهره میبرد و از ادویههای خاص و متنوعی برای افزودن طعم و عطر خاص به آن استفاده میشود. برنج بریانی، با ظاهری زیبا و رنگارنگ، اغواگر بوده و معمولاً با ترشیهای متنوعی سرو میشود، برای وعدههای ناهار و شام ایدهآل است.
13- خبیصه، شیرینی سنتی کیش
و اما نوبت به طرفداران دسر و شیرینی می رسد. اگر در کیش هوس شیرینی سنتی و خوشمزه کردید به شما خبیصه یا حلوای محلی کیش را پیشنهاد می دهیم. این حلوای بسیار خوشمزه و لطیف که با آرد گندم و زعفران درست میشود. فوق العاده مقوی است که می توانید به عنوان یک غذای کامل با نان میل کنید.
14- هواری ماهی
در جزیره کیش، برای برخی از رویدادها و مناسبتها، غذاهای بسیار ویژه و ممتازی تهیه میشود. این غذاها بیشتر از معمول یک خوراکی هستند و نشاندهنده مهماننوازی و شکوه میزبانان است. یکی از این غذاها ماهی هوور یا هوورای است. این ماهی که به نام ماهی تن هم معروف است، به جز در خلیج فارس، در اقیانوس هند و اقیانوس آرام نیز یافت میشود. بافت گوشت این ماهی به دلیل حاوی میوگلوبین، به جای رنگ سفید، رنگ صورتی دارد. پس اگر در غذایی که سفارش میدهید. گوشت ماهی هوور رنگ صورتی دیده میشود، جای هیچگونه نگرانی نیست. زیرا به خاطر رنگ طبیعی گوشت است و نشان از تازگی آن است.
غذاهای گیاهی کیش
غذاهای سنتی کیش تنها به ماهی و گوشت متنهی نمی شوند. در کیش غذاهایی فوق العاده خوشمزه چون فلافل ، دال عدس و غذاهای دیگری نیز وجود دارد که به آن می پردازیم.
1- دال عدس
به عدسی که پوست گرفته و دونیم شده است. دال عدس می گویند. این خوراک مانند عدسی ولی با سیر فراوان و سیب زمینی های نگینی شده و کمی فلفل تند و لیمو امانی درست میشود. پس اگر از علاقمندان به عدسی هستید. حتما از خوراک دال عدس هم خوشتان میآید.
2- یریش یکی از غذاهای گیاهی کیش
چنانچه از طرفداران خوراک های گیاهی هستید به شما یریش که یکی از غذاهای سنتی کیش است را پیشنهاد می کنیم. این غذای محلی کیش از ترکیب بلغور تفت داده شده، ادویه و پیاز داغ به دست میآید. این غذا مقوی و آسان در تهیه است و اهالی کیش آن را به سرعت و در چند دقیقه آماده میکنند. یک لقمه از یریش که پروتئینهای زیادی در خود دارد، برای شما انرژی قابل توجهی را فراهم میکند.
3- فلافل، مشهور و محبوب!
نام جنوب بیاید و به یاد فلافل های جنوبی نیوفتی؟ جز محالات است. فلافل نیز یکی از غذاهای گیاهی است. که تهیه شده از ترکیب نخود خام با پیاز، سیر، نمک، فلفل، پودر زیره سبز، آویشن، ادویه کاری، فلفل قرمز و پودر تخم گشنیز است. این غذا را اغلب به صورت ساندویچی سرو می کنند.
با غذاهای سنتی کیش، سفرتان را به یک سفر خاطرهانگیز تبدیل کنید
سفر به جزیره کیش و تجربه تفریحات هیجانانگیز آن یک تجربهی فراموشنشدنی است. چشیدن طعم غذاهای سنتی کیش نیز جذابیت سفر را دو چندان میکند. کیش دارای رستوران های زیادی است که شما می توانید در آن ها غذاهای مختلف ایرانی و فرنگی را امتحان کنید.
سوالات متداول محبوب ترین غذاهای سنتی کیش:
بهترین غذاهای محلی کیش بدون ماهی کدامند؟
خورشت مارگوگ، شاورما، مجبوس لحم و … هستند.
معروفترین غذاهای سنتی کیش با ماهی چه چیزایی هستند؟
سمک مشوی، کله کندی، کوکو ماهی، مضروبه، قلیه ماهی و قلیه میگو هستند.
خوشمزه ترین ماهی کیش کدام است؟
ماهی مهور و شیر ماهی.